728 x 90

Apple се отказва от своя безпилотен автомобил?

Apple се отказва от своя безпилотен автомобил?

Apple освободи 200 свои служители, които бяха част от програмата Project Titan, съобщи списание Auto Express. Project Titan има за цел да създаде безпилотен автомобил, а от компанията обясниха, че става въпрос за планово преструктуриране, както и за пренасочване на служители към други подразделения. Интересното е, че компанията веднага потвърди, че автономните системи представляват „свят

Apple освободи 200 свои служители, които бяха част от програмата Project Titan, съобщи списание Auto Express. Project Titan има за цел да създаде безпилотен автомобил, а от компанията обясниха, че става въпрос за планово преструктуриране, както и за пренасочване на служители към други подразделения.

Интересното е, че компанията веднага потвърди, че автономните системи представляват „свят с огромни възможности”, както и че Apple притежава „уникални възможности” да присъства в този нов свят.

Факт е, че Apple продължава да инвестира сериозни суми в разработването на системи за автономно придвижване на автомобили и вече тества с прототипи Lexus RX.

Изпитанията протичат в Калифорния, а системата за автономно придвижване е разположена на покрива на колата. Блокът съдържа поне 12 лидара, които работят заедно с камери, датчици и радари.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт