728 x 90

Subaru поднови производството на автомобили

Subaru поднови производството на автомобили

Основният автомобилен завод на Subaru, който спря работа на 16 януари, отново работи от вчера, официално обяви японската компания. Причината за спирането се оказа дефект в електрическите сервоусилватели на волана, които се използват при автомобилите, произвеждани там: Impreza и кросоувърите XV и Forester. Оказало се, че в един момент сервото на волана напълно изключва, той

Основният автомобилен завод на Subaru, който спря работа на 16 януари, отново работи от вчера, официално обяви японската компания. Причината за спирането се оказа дефект в електрическите сервоусилватели на волана, които се използват при автомобилите, произвеждани там: Impreza и кросоувърите XV и Forester.

Оказало се, че в един момент сервото на волана напълно изключва, той става много тежък, колата – много трудна за управление, а на арматурното табло светва сигнал за нередност.

Докато бъде отстранен проблемът беше спряно производството и на другите модели, които се сглобяват в завода в Гунма – Legacy, Outback, Levorg и WRX.

Предполага се, че автомобилите с дефектни сервоусилватели са били сглобени между края на декември и 16 януари, като тук влиза и почивката за Нова година – от 29 декември до 6 януари.

От Subaru вече обясниха, че всички потенциално засегнати автомобили от този проблем са били предназначени за местния пазар, а компанията пое ангажимент тези коли да не стигнат до клиентите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт