728 x 90

N-Sport е новият флагман в гамата на Nissan Micra

Nissan обогати гамата от версии за модела си Micra чрез представянето на по-мощният вариант N-Sport. Към момента той се явява флагман в линията на модела, тъй като засега не се предвижда топ спортна версия. Под капака на Micra N-Sport работи 1.0-литров турбо бензинов мотор, чиято мощност е 115 к.с., а максималният въртящ момент е 180

Nissan обогати гамата от версии за модела си Micra чрез представянето на по-мощният вариант N-Sport. Към момента той се явява флагман в линията на модела, тъй като засега не се предвижда топ спортна версия.

Под капака на Micra N-Sport работи 1.0-литров турбо бензинов мотор, чиято мощност е 115 к.с., а максималният въртящ момент е 180 Нм. Агрегатът работи в тандем с 6-степенна скоростна кутия със "спортни настройки."

Интересното тук е, че този мотор не се базира на другия 1.0-литров агрегат в гамата на Micra, а е изцяло различен и е разработен заедно с Daimler в процеса на разработка на по-големия 1.3 турбо.

В резултат на новия си мотор, N-Sport ускорява от покой до 100 км/ч за 9.9 секунди, докато другият 1.0-литров двигател в гамата се справя с тази задача за секунда повече.

Като допълнение към по-високата мощност, N-Sport ще разполага с по-ниско окачване, преработено кормилно управление и спортни акценти в дизайна.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт