728 x 90

Toyota GT86 няма да има наследник?

    Според различни източници от Toyota, японската компания не планира да предложи наследник на достъпното спортно купе GT86, като най-вероятно близнакът му Subaru BRZ също ще отиде в историята. Основната информация идва от японското списание Best Car, което разказа, че първоначално е трябвало да има модел, който да наследи GT86 и BRZ, но след това плановете

    Според различни източници от Toyota, японската компания не планира да предложи наследник на достъпното спортно купе GT86, като най-вероятно близнакът му Subaru BRZ също ще отиде в историята. Основната информация идва от японското списание Best Car, което разказа, че първоначално е трябвало да има модел, който да наследи GT86 и BRZ, но след това плановете са се променили.

    И решението е следното – на пазара в Япония ще излезе най-семплата версия на новата Supra, оборудвана с 2-литров 4-цилиндров двигател с 197 конски сили, като този автомобил ще е наследникът на GT86.

    През 2016 Toyota потвърди, че подготвя наследник на GT86, но още тогава се знаеше, че е вероятно да бъде приложено решението с най-евтиния вариант на Supra, само че тогава не беше съвсем ясно кога ще се появи новият модел.

    Историята обаче поема в нова посока, тъй като в Toyota не планират да ограничат възраждането на спортните си модели само с новата Supra.

    „В крайна сметка, има ли нещо по-хубаво от стегната спортна кола със задно предаване – запита президентът на Toyota Акио Тойода на представянето на Supra на салона в Детройт този месец. – Надявам се, че това няма да е последният спортен модел на Toyota, който виждате и в бъдеще ще има още.”

    Предполага се, че точно под Supra ще бъде позициониран нов модел – предстои съживяването на друга легенда – MR2, само че в изцяло електрически вариант, като колата пак ще е със задно предаване. И този проект, подобно на GT86/BRZ отново се очаква да е съвместно разработен със Subaru. Все още обаче никой не може да се ангажира с точен срок кога ще станем свидетели на възраждането на MR2.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт