728 x 90

Първи скици от новия Skoda Kamiq

След като потвърди, че името на чисто новата си джипка, Skoda показа и първи изображения от бъдещия Kamiq. Скиците разкриват малка атлетична джипка с характерните за чешката марка дизайнерски решения. По всичко личи, че компанията ще запази традицията да предлага най-големите по размери превозни средства в отделните класове. Kamiq изглежда малко по-голям и просторен от

След като потвърди, че името на чисто новата си джипка, Skoda показа и първи изображения от бъдещия Kamiq. Скиците разкриват малка атлетична джипка с характерните за чешката марка дизайнерски решения.

По всичко личи, че компанията ще запази традицията да предлага най-големите по размери превозни средства в отделните класове. Kamiq изглежда малко по-голям и просторен от своите основни конкуренти дори и от тези първи скици.

Освен това, чешката версия на Volkswagen T-Cross и Seat Arona ще запази традицията в марката всички SUV и кросоувър автомобили да започват с K и да завършват с q. До момента гамата включва Kodiaq и Karoq.

Машината ще се базира на платформата MQB A0 и ще заеме най-ниска позиция в SUV портфолиото на бранда.

Подобно на своите испански и немски братовчеди, новият модел ще се предлага само със задвижване на предните колела. Гамата от мотори ще изобилства от 3-цилиндрови агрегати, като все пак ще има и 4-цилиндрови дизели.

Лансирането на модела ще започне от март тази година, като голямата премиера ще се състои в рамките на изложението в Женева в началото на месеца.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт