728 x 90

Land Rover се отказа от Range Rover SV Coupe

Land Rover се отказа от Range Rover SV Coupe

Range Rover SV Coupe беше една от изненадите на салона в Женева миналата година. Планът беше подразделението на Jaguar Land Rover – Special Vehicle Operations (SVO) да произведе точно 999 бройки, всяка една от които задвижвана от V8 двигател с мощност 577 конски сили. Цената за Щатите беше определена на 295 000 долара, което се

Range Rover SV Coupe беше една от изненадите на салона в Женева миналата година. Планът беше подразделението на Jaguar Land Rover – Special Vehicle Operations (SVO) да произведе точно 999 бройки, всяка една от които задвижвана от V8 двигател с мощност 577 конски сили.

Цената за Щатите беше определена на 295 000 долара, което се оказа с 63 000 повече от цената на Bentley Bentayga, но от Land Rover отговориха, че техният модел ще е „много по-ексклузивен”. За Великобритания пък цената беше 295 000 лири.

Сега, почти година по-късно от Land Rover потвърдиха пред списание Auto Express, че реализацията на този ексклузивен модел е отменена.

Вече има клиенти, които са дали депозит и са конфигурирали своя SV Coupe, като от компанията не посочиха колко са поръчките, само поясниха, че има автомобили, които са с екстри, увеличили цената на возилото до 340 000 лири.

Една от причините за закриването на проекта Range Rover SV Coupe е програмата на Jaguar Land Rover за намаляване на разходите, която върви и с намаляване на работните места в компанията, като целта е да бъдат спестени 2,5 милиарда лири. Другата важна задача пред тази програма е да се обърне тенденцията на намаляващи продажби на марките под шапката на JLR, като най-тежко това се отразява на пазара в Китай – през 2018 продажбите на Land Rover в Китай са спаднали с 33% в сравнение с 2017.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт