728 x 90

VW преговаря с кандидати да използват платформата MEB

VW преговаря с кандидати да използват платформата MEB

Volkswagen вече преговаря с няколко автомобилни производители за възможността те да използват платформата за електромобили MEB, дело на германския гигант. Информацията е на вестник Tagesspiegel, като при обявяването на съюза на VW с Ford една от темите беше бъдещата съвместна работа на двете компании по създаването на електромобили и използването на MEB от страна на

Volkswagen вече преговаря с няколко автомобилни производители за възможността те да използват платформата за електромобили MEB, дело на германския гигант. Информацията е на вестник Tagesspiegel, като при обявяването на съюза на VW с Ford една от темите беше бъдещата съвместна работа на двете компании по създаването на електромобили и използването на MEB от страна на Ford.

Все още обаче няма информация за това кои са другите компании, които преговарят с VW. Част от предположенията са, че става въпрос за FCA – компанията е най-назад по отношение на електромобилите спрямо другите големи автомобилни производители или пък с VW преговарят основно китайски и японски компании?

От VW заявиха, че платформата MEB може да се превърне в „стандарт за индустрията, не само за VW Group”.

Преди това обаче трябва да станем свидетели на излизането на пазара на първите масови електромобили на VW от семейството I.D. Едва след това ще стане възможно отстъпването, естествено възмездно, на MEB на други автомобилни производители.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт