728 x 90

Фейслифт за V-класата на Mercedes

Дебютиралият през 2014 Mercedes- V-Class получава фейслифт, промени в интериора и нов 2,1-литров дизелов мотор с мощност 239 конски сили в топ версията си, както и нов 9-степенен автоматик. V-класата е базирана на вана Vito и ще продължи да се предлага в три различни варианта по отношение на дължината – Standard, Long и Extra Long.

Дебютиралият през 2014 Mercedes- V-Class получава фейслифт, промени в интериора и нов 2,1-литров дизелов мотор с мощност 239 конски сили в топ версията си, както и нов 9-степенен автоматик.

V-класата е базирана на вана Vito и ще продължи да се предлага в три различни варианта по отношение на дължината – Standard, Long и Extra Long.

V300d получава 239 конски сили, а версията V250d е с мощност 190 конски сили, като разходът на гориво е между 5,9 и 6,3 литра на 100 км при смесен режим на експлоатация. Според данните на Mercedes версията V250d има с 13% по-нисък разход спрямо своя предшественик. По-късно ще се появи и вариант V220d, който ще замени настоящата базова версия на V-класата.

Всички версии на обновената V-класа се предлагат серийно със задно предаване, а като опция може да се поръчва и постоянно задвижване 4х4. За първи път при този модел се предлага автоматична спирачка за критични ситуации, а водачът може да разчита на системи, които следят сляпото петно при обзора му, както и дали бусът се движи само в своята лента на пътя.

Промените в интериора включват ново арматурно табло, като 10,25-инчовият тъчскрийн е вече сериен, а отворите на въздуховодите са вдъхновени от дизайна на тези при новата А-класа. Налице е и кожена тапицерия, заета от E-класата и G-класата, а дизайнерите са запазили панорамния покрив, както и централната конзола с държачи за чаши, които позволяват поддържане на определена температура.

При поръчването на V-класата клиентите могат да избират от най-семплия вариант с до 7 места до конфигурация с 4 индивидуални кресла на два реда, като задните две места са със седалки, идващи директно от S-класата и оборудвани с масаж на гърба и контрол върху климатика.

Поръчки за новата V-класа, чието производство ще е заедно с това на Vito във Витория, Испания, се приемат от този месец.

От 2014 година насам продажбите на V-Class са 209 000, като през 2018 са продадени 64 000 бройки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт