728 x 90

Кола на Годината в България 2019: Журналисти с финален тест преди големия избор

Кола на Годината в България 2019: Журналисти с финален тест преди големия избор

Журналистите от родната преса, занимаващи се с теми от автомобилната индустрия, се събраха на ежегодния масов тест на финалистите от конкурса Автомобил на Годината в България. Близо 40 членове на журито имаха възможността да изпробват възможностите на над 25 автомобили от различни класове, марки и ценови категории. Домакин на събитието беше най-новият авторепаратурен център на

Журналистите от родната преса, занимаващи се с теми от автомобилната индустрия, се събраха на ежегодния масов тест на финалистите от конкурса Автомобил на Годината в България.

Близо 40 членове на журито имаха възможността да изпробват възможностите на над 25 автомобили от различни класове, марки и ценови категории. Домакин на събитието беше най-новият авторепаратурен център на Лазурит 94 в София, където гостите имаха възможността да се запознаят и с дейността на фирмата.

Тази година финалистите в конкурса са разделени в няколко отделни категории, като общо ще бъдат връчени седем награди – лек автомобил, многофункционален автомобил, crossover автомобил, еко автомобил, премиум автомобил и градски автомобил. Един измежду тези шест победителя ще бъде провъзгласен за абсолютния Автомобил на Годината в България за 2019 г.

Сред претендентите откриваме автомобили от висшия ешелон като BMW X5, Audi Q8, Volkswagen Touareg и Jeep Wrangler, наложили се имена като Peugeot 508, Ford Focus и Nissan Leaf, както и тесни специалисти като Suzuki Jimny и Citroen Berlingo/Peugeot Rifter. Не липсваха и свежите попълнения в лицето на Mahindra KUV 100 и XUV 500, както и Haval H6.

Официални партньори на конкурса тази година са верига бензиностанции OMV, електронните устройства за нагряване на тютюн IQOS и Лазурит 94.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт