728 x 90

KIA подготвя още един кросоувър – Tusker

KIA подготвя още един кросоувър – Tusker

Морето от кросоувър автомобили ще продължи да се разширява като поредният нов модел в сегмента ще дойде от KIA. Корейците смятат да лансират джипката Tusker, която ще се базира на концепта SP от края на миналата година. Първоначално, SP беше замислен като автомобил само за Индия и други подобни пазари, но босовете във фирмата са

Морето от кросоувър автомобили ще продължи да се разширява като поредният нов модел в сегмента ще дойде от KIA. Корейците смятат да лансират джипката Tusker, която ще се базира на концепта SP от края на миналата година.

Първоначално, SP беше замислен като автомобил само за Индия и други подобни пазари, но босовете във фирмата са решили да разширят пазарния му обхват. Засега се знае със сигурност, че ще го видим в САЩ, а най-вероятно и в Европа.

Първи шпионски снимки на Tusker показват, че машината ще е малко по-малка от Sportage, а предварителни данни сочат, че няма да има версия с двойно предаване.

В Индия задвижването ще бъде поверено на 2.0-литров атмосферен двигател, а в САЩ ще се използва 1.4-литрово турбо. Ако стигне до Стария Континент, Tusker ще получи и малък дизелов агрегат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт