728 x 90

Джовинаци донесъл последната част за шейкдауна на Alfa Romeo

Джовинаци донесъл последната част за шейкдауна на Alfa Romeo

Новият пилот на тима от Формула 1 Alfa Romeo (бившият Sauber) Антонио Джовинаци е донесъл от летището последната част, необходима за сглобяването на колата за вчерашния шейкдаун на пистата „Фиорано” в Маранело. Това беше потвърдено от тима, а Кими Райконен изкара колата на трасето и завъртя 33 обиколки, като екипът работи основно настройките на аеродинамиката,

Новият пилот на тима от Формула 1 Alfa Romeo (бившият Sauber) Антонио Джовинаци е донесъл от летището последната част, необходима за сглобяването на колата за вчерашния шейкдаун на пистата „Фиорано” в Маранело. Това беше потвърдено от тима, а Кими Райконен изкара колата на трасето и завъртя 33 обиколки, като екипът работи основно настройките на аеродинамиката, окачването и проверки на охладителната система.

Официалното представяне на новия автомобил на Alfa Romeo за сезон 2019 във Формула 1 е в понеделник на пистата „Каталуня” в 9,20 часа българско време, малко преди началото на първия тестов ден.

Вчера Райконен кара колата със специална окраска, посветена на Свети Валентин и съчетаваща четирилистната детелина на Alfa Romeo със стилизирани сърчица.

Техническият директор на Alfa Romeo Симоне Реста обясни, че екипът е използвал вчерашния ден, за да „установи как новите технически правила ще се отразят на поведението на колата”.

За сезон 2019 във Формула 1 ще се използват по-семпли като концепция предни и задни крила, като има и други промени по колите, които трябва да позволят автомобилите да се следват по-лесно и да се атакуват по-лесно в края на правите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт