728 x 90

Вижте най-бързия седан на света в детайлно видео

Вижте най-бързия седан на света в детайлно видео

По-рано тази седмица Alpina представи оновената версия на флагмана си B7. Машината се базира на БМВ 7-ма Серия фейслифт и има 600 к.с. Както става ясно от официалните данни, Alpina B7 се превръща в най-бързия сериен седан на света с максимална скорост от 330 км/ч. Досега тази титла се държеше от Dodge Charger Hellcat, който

По-рано тази седмица Alpina представи оновената версия на флагмана си B7. Машината се базира на БМВ 7-ма Серия фейслифт и има 600 к.с.

Както става ясно от официалните данни, Alpina B7 се превръща в най-бързия сериен седан на света с максимална скорост от 330 км/ч. Досега тази титла се държеше от Dodge Charger Hellcat, който може да развие с около 2 км/ч по-малко.

Няма как да не отбележим визията на автомобила, която се отличава с 21-цолови многоспицови джанти, които по един или друг начин комуникират с породилата доста коментари огромна радиаторна решетка.

Под капака е 4.4-литров битурбо V8 двигател, чиято мощност е 600 к.с., а въртящият момент достига своя пик при 800 Нм. Това е достатъчно тяга да ускори огромния луксозен седан от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди, а максималната скорост е над 300 км/ч.

При скорост на движение от над 225 км/ч, машината автоматично снижава окачването си с 1.5 см с цел по-нисък център на тежестта. Обратно, при ниска скорост, окачването се повдига около 2 см над стандартната си позиция.

Спирането на новия В7 се осигурява от подобрена система, която вече използва технологията brake-by-wire. Дисковете са с по-голям диаметър и на двете оси.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт