728 x 90

Mitsubishi Mirage ще е комбинация от Clio и ASX?

Субкомпактният модел на Mitsubishi – Mirage, усилено се доближава до преклонна възраст за автомобил, който има амбиции за добро пазарно представяне – 7 години. След като през 2016 година Nissan сложи ръка на Mitsubishi една от целите на алианса беше снижаване на разходите при лансирането на нови модели. И новият Mirage може да се окаже

Субкомпактният модел на Mitsubishi – Mirage, усилено се доближава до преклонна възраст за автомобил, който има амбиции за добро пазарно представяне – 7 години. След като през 2016 година Nissan сложи ръка на Mitsubishi една от целите на алианса беше снижаване на разходите при лансирането на нови модели.

И новият Mirage може да се окаже идеална илюстрация на това. Най-вероятно Mirage ще използва платформата CMF-B, но се очаква дизайнът му да запази характерните черти на японските модели.

И дизайнерът Клебер Силва прави интересно предположение как би могъл да изглежда новият Mirage – чрез смесването на характерни черти и решения от Renault Clio и Mitsubishi ASX, два от последните модела на френско-японския алианс.

Clio е №2 по продажби в Европа, така че явно дизайнът на модела е подходящ и вече има доказателства, че се харесва и извън Стария континент. Дали обаче Renault-Nissan няма да се пробват да повторят модела на Mazda и Toyota Yaris в Щатите, където френската марка не присъства?

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт