728 x 90

В McLaren все още не се интересуват от SUV-манията

В McLaren все още не се интересуват от SUV-манията

Въпреки че много от производителите на суперавтомобили се насочиха към SUV моделите – най-новата печатница за пари, в McLaren отново демонстрираха, че не се интересуват от тази тенденция. Поне на два пъти в последната една година представители на британската компания заявяваха, че McLaren ще се придържа към създаването на спортни коли. И сега тази позиция

Въпреки че много от производителите на суперавтомобили се насочиха към SUV моделите – най-новата печатница за пари, в McLaren отново демонстрираха, че не се интересуват от тази тенденция. Поне на два пъти в последната една година представители на британската компания заявяваха, че McLaren ще се придържа към създаването на спортни коли. И сега тази позиция беше потвърдена и от главния дизайнер на McLaren Марк Робъртс.

„Ние осигуряваме на водача върховното изживяване зад волана. За нас това означава, че не трябва да правим компромиси с колите, които създаваме. Но един SUV модел не би ни позволил да предложим това. Във всеки SUV има някакви компромиси”, обясни Робъртс по време на изложението в Торонто.

Тази позиция беше формулирана за първи път от шефа на компанията Майк Флюит още през 2014 година.

„Ние трябва да останем фокусирани върху това, в което сме силни. McLaren е компания за спортни автомобили и това няма да се промени”, обясни преди 5 години Флюит.

По-големите производители на спортни автомобили вече намериха идеалната формула за съчетаване на топ продуктите си с облагодетелстване от SUV-манията, обхванала световния пазар – кросоувърите носят сериозни пари, част от които след това се влагат в развитието на нови технологии и нови спортни модели.

McLaren планира да представи 18 нови модела до 2025 година и да електрифицира гамата си с въвеждането на хибридни технологии.

Ще е интересно да видим дали позицията на McLaren относно SUV возилата ще се промени, защото Ferrari също беше на такава позиция, но след това италианците размислиха.

„Ние няма да правим SUV модел. Първо ще трябва да ме застреляте, за да се случи това”, заяви покойният главен изпълнителен директор на Ferrari Серджо Маркионе през 2016 година. Малко по-късно той вкара в плана за развитието на марката SUV модел. През 2013 година пък шефовете на Rolls-Royce обявиха, че в компанията „дори не се обсъжда възможността за производство на SUV модел”, а днес впечатляващият Cullinan е вече реалност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт