728 x 90

Три двигателя за Mazda3 в Европа

Три двигателя за Mazda3 в Европа

Международното лансиране на новото поколение Mazda3 вече започна и японците разпространиха информация относно двигателите, които ще се предлагат на Европейския континент. Тук ще видим общо три агрегата – два бензинови и един дизелов. Чисто нов е 1.8-литровият дизел, който заменя предишните 1.6 и 2.2 мотори. Мощността ще е 115 к.с. и 270 Нм въртящ момент.

Международното лансиране на новото поколение Mazda3 вече започна и японците разпространиха информация относно двигателите, които ще се предлагат на Европейския континент.

Тук ще видим общо три агрегата – два бензинови и един дизелов. Чисто нов е 1.8-литровият дизел, който заменя предишните 1.6 и 2.2 мотори. Мощността ще е 115 к.с. и 270 Нм въртящ момент. Средният разход на гориво е 4.7 литра на 100 км.

Първият бензинов вариант ще използва 2.0-литров атмосферен агрегат, чиято мощност е 122 к.с. и 213 Нм. Тук откриваме технология за деактивация на цилиндрите, както и мека хибридна система. Средният разход на гориво е шест на сто.

Най-очакван определено е Skyactiv-X, който използва система за възпламеняване на горивото подобна на тази при дизеловите автомобили. Тук максималната мощност е 181 к.с., а въртящият момент достига 222 Нм.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт