728 x 90

Следващото поколение Lexus IS може да получи мотор от BMW

Следващото поколение Lexus IS може да получи мотор от BMW

Интересен слух долетя от форумите за фенове на марката Lexus. Според потребители, които твърдят, че имат вътрешна информация, следващата генерация IS на японците ще използва 6-цилиндров турбо мотор от BMW. В случая става дума за 3.0-литровия "шестак", който BMW предоставя на Toyota за възродената Supra. Агрегатът с кодово име B58 се ползва и от BMW

Интересен слух долетя от форумите за фенове на марката Lexus. Според потребители, които твърдят, че имат вътрешна информация, следващата генерация IS на японците ще използва 6-цилиндров турбо мотор от BMW.

В случая става дума за 3.0-литровия "шестак", който BMW предоставя на Toyota за възродената Supra. Агрегатът с кодово име B58 се ползва и от BMW за няколко модела, включително и най-новите Z4 и M340i.

Разбира се, това няма да е единственият агрегат за модела. Освен него, японците ще предлагат турбинирани 2.0 и 2.4 мотори, както и хибридизиран 2.5. Най-мощната версия ще има битурбо V6 от по-големия LS с мощност от над 400 к.с. и 10-степенна автоматична кутия.

Очаква се новият модел да е почти идентичен по отношение на външните си размери със своя предшественик. Теглото обаче ще бъде намалено с около 150 килограма, което ще се отрази позитивно на поведението на седана на пътя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт