728 x 90

Британците от Lister възраждат Knobbly

Британската фирма Lister Motor Co., специализирана в производството на ретро спортни автомобили и топколи върху базата на Jaguar, възнамерява да направи съвременна версия на култовия спийдстър Knobbly от 50-е години на миналия век. За това съобщи шефът и съсобственик на компанията Лоурънс Уитакър в своя туитър профил. Там той публикува изображение на двувратката и каза,

Британската фирма Lister Motor Co., специализирана в производството на ретро спортни автомобили и топколи върху базата на Jaguar, възнамерява да направи съвременна версия на култовия спийдстър Knobbly от 50-е години на миналия век. За това съобщи шефът и съсобственик на компанията Лоурънс Уитакър в своя туитър профил.

Там той публикува изображение на двувратката и каза, че сега компанията активно работи върху концепта. Никаква допълнителна информация за спортния автомобил не се съобщава.

Съдейки по картинката, новият Knobbly ще съхрани контура на изходния код, но ще бъде изпълнен по съвсем различен начин с голям брой остри ръбове. Racing Lister Knobbly е произвеждан през 50-е години на миналия век. През 2017 г. компанията заяви, че ще възобнови производството на спортни автомобили и ще монтира 10 копия с хомологация за обикновени пътища.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт