728 x 90

Skoda Kamiq е най-малкият чешки кросоувър

След продължителна кампания по подготовка, Skoda най-накрая показа официално и в пълния сму блясък малкият кросоувър Kamiq. Машината ще се нареди под Karoq и Kodiaq във високопроходимата гама на марката. Ако името ви е познато, това е така, тъй като то се използва и за китайския пазар. Разликата между двата модела обаче е огромна –

След продължителна кампания по подготовка, Skoda най-накрая показа официално и в пълния сму блясък малкият кросоувър Kamiq. Машината ще се нареди под Karoq и Kodiaq във високопроходимата гама на марката.

Ако името ви е познато, това е така, тъй като то се използва и за китайския пазар. Разликата между двата модела обаче е огромна – европейският Kamiq е далеч по-изпипан и много по-качествен.

4.24-метровата джипка ще предлага доста простор в кабината и багажник с обем 400 литра. Оформлението на кабината е повлияно много от лансирания наскоро Scala, като инструментното табло е на практика едно към едно.

Задвижване на четирите колела не е предвидено за нито една от версиите. Базовите модели ще имат 1.0-литров мотор със 115 к.с., а над него е позициониран 1.5 със 150 к.с. Дизелът е с работен обем от 1.6 литра и мощност от 115 к.с. Опционално ще се предлага автоматична скоростна кутия DSG.

Публичната премиера на модела е насрочена за следващата седмица по време на изложението в Женева. Продажбите ще стартират по-късно тази година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт