728 x 90

Райконен: Новият ми тим е страхотен!

Райконен: Новият ми тим е страхотен!

Последният световен шампион на Ferrari във Формула 1 Кими Райконен ще кара за Alfa Romeo този и следващия сезон и финландецът оцени високо работата на тима, с който започна кариерата му в световния шампионат – Sauber. Швейцарският отбор се прекръсти на Alfa Romeo за 2019 и резултатите от първите тестове показаха, че Райконен и Антонио

Последният световен шампион на Ferrari във Формула 1 Кими Райконен ще кара за Alfa Romeo този и следващия сезон и финландецът оцени високо работата на тима, с който започна кариерата му в световния шампионат – Sauber. Швейцарският отбор се прекръсти на Alfa Romeo за 2019 и резултатите от първите тестове показаха, че Райконен и Антонио Джовинаци имат шанс да са сред лидерите в средата на колоната през новия сезон.

„Естествено, Alfa Romeo е различен тим от Ferrari, но не мисля, че тук е по-лошо или по-добре – обясни Райконен. – Тук всичко потръгна гладко още от първия ден, за мен няма никаква разлика, когато съм в колата и карам.

„Когато сменяш отбора, винаги има съмнения дали нещата ще се получат. Понякога всичко тръгва трудно, но за мен преходът се получи лесно.

„Новият ми тим е страхотен, страхотен екип, не е толкова голям като предишния ми отбор, но тук са събрани добри специалисти и всичко върви както трябва.”

Финландецът беше категоричен, че няма намерение да си поставя някакви конкретни цели за новия сезон.

„Докато даваме всичко, на което сме способни, нямам съмнения, че ще постигнем добри резултати – обясни Райконен. – Но не мога да кажа какъв ще е този резултат. Като цяло, това, което постигнахме на тестовете до момента беше очаквано с оглед развитието на новата ни кола през зимата. Но не мога да кажа къде сме спрямо другите, това няма да е ясно и след края на втората тестова сесия.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт