728 x 90

Женева 2019: SEAT представя електромобил

Женева 2019: SEAT представя електромобил

SEAT ще представи на салона в Женева новия си електрически модел, за който се знае, че ще използва платформата на Volkswagen MEB, което означава, че във версията си с най-мощна батерия, пробегът му с едно зареждане би трябвало да е 500 километра. Главният изпълнителен директор на SEAT Лука де Мео обяви, че испанският бранд ще

SEAT ще представи на салона в Женева новия си електрически модел, за който се знае, че ще използва платформата на Volkswagen MEB, което означава, че във версията си с най-мощна батерия, пробегът му с едно зареждане би трябвало да е 500 километра.

Главният изпълнителен директор на SEAT Лука де Мео обяви, че испанският бранд ще е втората марка в рамките на VW Group, която ще използва MEB за сериен електрически модел. Лидерството е за VW, а SEAT успя да мине пред Skoda, като чехите също разработват свой електромобил.

Освен новия електромобил испанската марка разработва и plug-in хибридна версия на Leon, като системата за задвижване ще е идентична с тази на следващото поколение VW Golf GTE.

Така, почти десетина години след премиерата на концепта IBE в Париж през 2010 година, SEAT ще навлезе в клуба на марките, предлагащи електрически модели.

IBE първо беше показан в Женева през 2010, но едва през есента във френската столица концептът беше представен със задвижващата система и интериор.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт