728 x 90

FIAT отбелязва 120 години без нови модели

    На салона в Женева през март FIAT ще отбележи своя 120-и юбилей, но само със специални версии на моделите, които вече продава, няма да има нови автомобили. FIAT е основана на 11 юли 1899 година от Джовани Аниели и името на компанията е абревиатура на Fabbrica Italiana Automobili Torino. През годините FIAT остана монополист в

    На салона в Женева през март FIAT ще отбележи своя 120-и юбилей, но само със специални версии на моделите, които вече продава, няма да има нови автомобили. FIAT е основана на 11 юли 1899 година от Джовани Аниели и името на компанията е абревиатура на Fabbrica Italiana Automobili Torino. През годините FIAT остана монополист в Италия като изкупи всички останали марки, стигна до положението да е един от най-големите производители в света и в Европа, а заради кризата от 2008 година успя да установи контрол над Chrysler и най-ценната днес марка в рамките на FCA – Jeep.

    В Женева FIAT ще предложи три специални версии на моделното семейство 500, обогатени с различни глезотии: от черни корпуси на страничните огледала през LED фарове до инфотейнмънт система Uconnect с 7-инчов дисплей. Допълнения има и в двигателната гама, където присъстват както бензинови, така и дизелови мотори.

    Италианският гигант ще представи и Panda Connected by Wind – 4G свързаност, wi-fi рутър на борда и възможност за едновременно свързване на до 15 устройства.

    И естествено, Tipo Sport, задвижван от 1,6-литров MultiJet двигател с мощност 120 конски сили, който работи с трансмисия с два съединителя. Тук се появява купе в два цвята, 18-инчови джанти, биксенонови фарове и системата Uconnect.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт