728 x 90

Honda мести производството на Civic в Северна Америка

    В близко бъдеще Honda ще затвори завода си в Суиндън и въпреки твърденията на шефовете на японската компания, че това няма нищо общо с Брекзит, логичното предположение е, че всъщност това се случва заради напускането на Великобритания на ЕС. Както и по други причини. Но производството на Civic не може да бъде върнато изцяло в

    В близко бъдеще Honda ще затвори завода си в Суиндън и въпреки твърденията на шефовете на японската компания, че това няма нищо общо с Брекзит, логичното предположение е, че всъщност това се случва заради напускането на Великобритания на ЕС. Както и по други причини.

    Но производството на Civic не може да бъде върнато изцяло в Япония и надеждите на американците, че Honda ще отвори нови производствени мощности в Северна Америка или ще натовари допълнително вече съществуващите най-вероятно ще се окажат реалност.

    Това беше потвърдено и от главния изпълнителен директор на компанията Такахиро Хачиго, който обаче не уточни къде в Северна Америка ще се случи това, както и не потвърди дали става въпрос за цялата гама на Civic или само да отделни версии.

    Най-общо, причините за избора на Северна Америка са три. Първо, компанията трябва да регулира производствения си капацитет, който има нужда от намаляване. Второ, все повече версии на Civic ще са електрифицирани, което ще е по-евтино за производство в Щатите и трето, японската компания има нужда от повече усилия на най-важните си пазари, сред които е и американският.

    Продажбите на Honda за 2018 година достигнаха 5,24 милиона коли, което е с 3% от производственият капацитет на компанията – 5,4 милиона автомобили. С оглед предстоящото затваряне на два завода и прехвърлянето на производството на отделни модели в други заводи, капацитетът на компанията ще се свие до 5,1 милиона коли годишно.

    В момента Honda произвежда седан версията на Civic в Канада и Индиана, САЩ, а 1,5-литровите и 2-литровите бензинови турбо мотори се произвеждат в Охайо. А CVT трансмисиите идват от Мексико и Охайо, така че предпочитанията на компанията към Северна Америка за преместване на производството на Civic са разбираеми.

    Седан версията на Civic се произвежда и в Турция, но в края на 2021 година и това производство ще бъде закрито.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт