728 x 90

Карлос Гон отново иска да излезе под гаранция

Карлос Гон отново иска да излезе под гаранция

Новият юридически екип на Карлос Гон е подал молба пред съда в Токио да освободи под гаранция бившия шеф на Renault и Nissan. Досега съдът отхвърли всички такива искания на Гон, като се обоснова, че има риск той да напусне страната, въпреки че последния път Карлос предложи да носи електронна гривна и да остави при

Новият юридически екип на Карлос Гон е подал молба пред съда в Токио да освободи под гаранция бившия шеф на Renault и Nissan. Досега съдът отхвърли всички такива искания на Гон, като се обоснова, че има риск той да напусне страната, въпреки че последния път Карлос предложи да носи електронна гривна и да остави при съда личните си документи.

Гон беше арестуван през ноември и срещу него вече са повдигнати три обвинения за финансови машинации и укриване на доходи. Този месец Гон реши да смени стратегията в битката с прокуратурата и нае нов юридически екип, воден от една от звездите на японската адвокатура Джуничиро Хиронака, който замени досегашния адвокат №1 на Гон Мотонари Оцуру, който е бивш прокурор.

Хиронака е любимец на медиите в Япония, държи на тяхното внимание и винаги демонстрира бойко поведение в хода на делата, които води.

На първата си пресконференция като адвокат на Гон, Хиронака – чийто прякор е Бръснача – отхвърли всички обвинения срещу клиента му и обяви, че Япония изостава от модерните тенденции в наказателното правораздаване заради това, че Гон не може да излезе под гаранция.

Смяната на стратегията на Гон, както и сформирането на новия му юридически екип, дойдоха точно преди важните срещу с прокуратурата преди началото на процеса, на които обвинението трябва да предостави на защитата доказателствата, с които разполага срещу Гон.

Все още не се знае дали съдът ще уважи последното искане на Гон да излезе под гаранция от ареста.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт