728 x 90

Tesla ще покаже Model Y на 14 март

Tesla ще покаже Model Y на 14 март

Tesla ще представи новия си електромобил – Model Y, на 14 март в LA Design Studio, обяви основателят на компанията Илън Мъск в Twitter. Така той сложи край на спекулациите дали наистина Tesla ще лансира компактния SUV, базиран на достъпния Model 3. „Model Y е SUV, който е с 10% по-голям от Model 3, така

Tesla ще представи новия си електромобил – Model Y, на 14 март в LA Design Studio, обяви основателят на компанията Илън Мъск в Twitter. Така той сложи край на спекулациите дали наистина Tesla ще лансира компактния SUV, базиран на достъпния Model 3.

„Model Y е SUV, който е с 10% по-голям от Model 3, така че ще струва с около 10% повече и ще има малко по-малък пробег със същата батерия”, поясни Мъск в свой туит.

Tesla вече започна строеж на своя гигафабрика в Шанхай, като целта е там да е основното производство на Model 3 и Model Y за местния пазар, като капацитетът на завода ще е 250 000 годишно.

Миналата седмица компанията най-после предложи Model 3 на обещаната при обявяването на електромобила цена – 35 000 долара, като заедно с появата на най-евтината версия стана ясно, че съвсем скоро Tesla ще продава колите си само онлайн. Това решение трябва да намали цените на моделите на марката средно с 6%.

Мъск вече беше обявил, че средната цена, на която клиентите конфигурират Model 3 е 42 000 долара, така че най-вероятно Model Y ще дебютира с цена от 40 000 – 45 000 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт