728 x 90

Volkswagen обмисля спортен електрически модел

Volkswagen обмисля спортен електрически модел

R дивизията на Volkswagen към момента разполага с два модела в продажба. Това са Golf R и T-Roc R, като и двата залагат на двигатели с вътрешно горене. Този тип задвижване е към своя залез и немците обмислят следващите си стъпки, които да бъдат в крак с времето. Лично босът на VW R, Йост Капито,

R дивизията на Volkswagen към момента разполага с два модела в продажба. Това са Golf R и T-Roc R, като и двата залагат на двигатели с вътрешно горене. Този тип задвижване е към своя залез и немците обмислят следващите си стъпки, които да бъдат в крак с времето.

Лично босът на VW R, Йост Капито, говори наскоро пред Top Gear, споделяйки, че според него хибридните автомобили не са подходящи за спортни коли. Причината се крие в това, че те са доста по-тежки и теглото на батериите е само в ущърб на динамиката, когато електрическата енергия свърши.

Именно заради това, според него, спортните машини могат да бъдат два вида – или само с ДВГ, или изцяло електрически. По неговите думи, не е изключено да видим относително скоро спортна кола с индекс R, но разбира се засега няма директно потвърждение.

Volkswagen вече загатна какво може да бъде постигнато с електрическо задвижване чрез състезателния автомобил Volkswagen I.D. R Pikes Peak. Той постави абсолютен рекорд на планинската надпревара в Пайкс Пийк, като остави зад себе си рекорда на Себастиан Льоб отпреди пет години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт