728 x 90

Polestar 2 ще има по-евтини версии

Polestar 2 ще има по-евтини версии

Електрическият Polestar 2 на новата марка на Volvo обещава много спортни емоции с мощността си от 400 конски сили и пробег с едно зареждане от над 400 км. Но цената на фастбека също е сериозна – около 63 000 долара за първата серия Launch Edition. Но на салона в Женева стана ясно, че електромобилът ще

Електрическият Polestar 2 на новата марка на Volvo обещава много спортни емоции с мощността си от 400 конски сили и пробег с едно зареждане от над 400 км. Но цената на фастбека също е сериозна – около 63 000 долара за първата серия Launch Edition. Но на салона в Женева стана ясно, че електромобилът ще се предлага и в по-евтини версии.

Базовата версия на Polestar 2 се очаква да е на цена около 39 000 евро в Европа, като тя ще е с батерия с по-скромен капацитет и съответно, по-малък пробег, а електромоторът ще задвижва само един двигателен мост. Но от Polestar не казват дали по-евтината версия ще е с предно или задно предаване. Възможно е да се предлагат варианти на по-евтината версия както с предно, така и само със задно предаване, а все още няма информация и на кои точно пазари ще се предлага тези по-евтини варианти на модела, към който има сериозен интерес.

От марката обясниха, че с времето дизайнът на Polestar ще се отдалечи от този на моделите и прототипите на Volvo. Защото Volvo Coupe Concept се превърна в Polestar 1, а Polestar 2 поразително прилича на Volvo Concept 40.2. В същото време Concept 40.1 пък се превърна във Volvo XC40.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт