728 x 90

McLaren: Краткото отлагане на Брекзит също е неприятно

    Отлагане с месец или два на напускането на ЕС от страна на Великобритания също ще е „неприятно и объркващо” и си струва, само ако ще доведе до уточняването на правила за бъдещото взаимодействие между съюза и Лондон. Това обясни на салона в Женева главният изпълнителен директор на британската автомобилна компания McLaren Майк Флюит. Великобритания трябва

    Отлагане с месец или два на напускането на ЕС от страна на Великобритания също ще е „неприятно и объркващо” и си струва, само ако ще доведе до уточняването на правила за бъдещото взаимодействие между съюза и Лондон. Това обясни на салона в Женева главният изпълнителен директор на британската автомобилна компания McLaren Майк Флюит.

    Великобритания трябва да напусне ЕС в края на този месец, но правителството на Тереза Мей и Брюксел не могат да се разберат за условията, при които ще стане това, както и за това какви ще са икономическите и политически отношения и връзки между двете страни след Брекзит.

    „Ако има удължаване на преговорите или кратко отлагане, това само ще удължи несигурността – обясни Флюит. – Искаме да знаем какви ще са правилата, как ще търгуваме с ЕС, как ще продаваме колите си там и как ще внасяме компоненти и части за нашето производство.

    „Ако забавянето донесе яснота по тези въпроси, да, тогава си струва, иначе – не.”

    McLaren продаде почти 5000 спортни коли миналата година, които се произвеждат в завода на компанията в Уокинг.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт