728 x 90

Chevrolet сглоби последния екземпляр Cruze

    Трансформацията на американските компании към производители само на SUV и кросоувър автомобили продължава с пълна сила. След като по-рано тази седмица Ford сглоби последния Taurus, сега Chevrolet свали от поточната линия Cruze. Последният Cruze за американския пазар е излязъл от завода на марката в Охайо около 3 часа следобед местно време вчера. Машината е бял

    Трансформацията на американските компании към производители само на SUV и кросоувър автомобили продължава с пълна сила. След като по-рано тази седмица Ford сглоби последния Taurus, сега Chevrolet свали от поточната линия Cruze.

    Последният Cruze за американския пазар е излязъл от завода на марката в Охайо около 3 часа следобед местно време вчера. Машината е бял седан и най-вероятно няма да бъде продадена, а ще бъде прибрана в музей на марката.

    Края на монтажната дейност по Cruze оставя над 1000 работници на General Motors без работа. Около 400 служители вече са се съгласили да се преместят в други заводи на марката, но по-голяма част от хората не могат да направят такъв трансфер.

    GM дори е изправен пред съедбни дела от профсъюзи, които твърдят, че имат договор поточните линии да функционират поне до средата на септември тази година.

    През изминалата година Chevrolet продаде 142 617 бройки от модела в САЩ, което очевидно не е достатъчно, за да гарантира печалба. За сравнение, през 2014 г. от машината са продадени над 273 хиляди копия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт