728 x 90

Добри новини – Peugeot май ще произвежда 508 Sport Engineered

Добри новини – Peugeot май ще произвежда 508 Sport Engineered

Добри новини за феновете на Peugeot от Женева – марката потвърди, че най-вероятно ще видим в серийно производство спортния модел 508 Sport Engineered. На практика седанът ще застане в основата на линия от спортни хибридни автомобили от французите. Кога ще започнат продажбите – все още не се знае. По официалните данни на компанията, седанът използва

Добри новини за феновете на Peugeot от Женева – марката потвърди, че най-вероятно ще видим в серийно производство спортния модел 508 Sport Engineered.

На практика седанът ще застане в основата на линия от спортни хибридни автомобили от французите. Кога ще започнат продажбите – все още не се знае.

По официалните данни на компанията, седанът използва 1.6-литров бензинов турбо мотор със 197 к.с., подпомаган от два електромотора. Един има на задната ос с 201 к.с., а другият е отпред с още 107 к.с. 

Макар и сумарната мощност на трите агрегата да е 505 к.с., на практика такава мощност не е налична, тъй като пикът не се достига едновременно и от трите. Вместо това, максималната мощност е 400 к.с., което също е впечатляваща стойност.

Тази конфигурация позволява на машината да се привежда в движение от четирите колела, което пък подпомага по-ефективното ускорение. Така, спринтът от място до 100 км/ч отнема само 4.3 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт