728 x 90

Maserati: Alfieri ще се появи догодина в Женева!

    Отлаганият на няколко пъти нов модел на Maserati – Alfieri, ще дебютира на салона в Женева догодина. Това обяви главният изпълнителен директор на италианската марка Харалд Вестер. Alfieri ще е моделът, който ще замени купето GranTurismo, чието производство трябва да бъде прекратено по-късно тази година и след това ще има сериозна реконструкция на завода в

    Отлаганият на няколко пъти нов модел на Maserati – Alfieri, ще дебютира на салона в Женева догодина. Това обяви главният изпълнителен директор на италианската марка Харалд Вестер. Alfieri ще е моделът, който ще замени купето GranTurismo, чието производство трябва да бъде прекратено по-късно тази година и след това ще има сериозна реконструкция на завода в Модена.

    След дебюта на Alfieri през 2020 година в Женева, серийното производство на новия модел трябва да започне през 2021 или 2022 година, с което е налице ново отлагане, тъй като производството трябваше да стартира през 2020.

    „Всеки нов модел ще е част и от нашия план за електрификация – обясни Вестер пред списание Autocar. – През 2021 и 2022 ще представим основните ни нови модели, а до края 2022 цялата ни гама ще е подменена. И всеки модел ще има изцяло електрическа версия.”

    Вестер уточни, че бъдещите модели включват и модернизирани версии на Ghibli, Quattroporte и Levante.

    Alfieri се появи за първи път като концепт през 2014 година, но последваха редица закъснения и заради това Maserati все още предлага GranTurismo, който пък дебютира през 2008 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт