728 x 90

WLTP стандартите са стрували 3,6 милиарда евро на VW

WLTP стандартите са стрували 3,6 милиарда евро на VW

Усилията на Volkswagen да приведе гамата си модели в изисквания с новите WLTP стандарти за вредните емисии са стрували на компанията 3,6 милиарда евро през миналата година, обяви агенция Reuters, като цитира свой източник в компанията. Тази сума за първи път се появи в информация на германското списание Der Spiegel, което пък цитира източници, близки

Усилията на Volkswagen да приведе гамата си модели в изисквания с новите WLTP стандарти за вредните емисии са стрували на компанията 3,6 милиарда евро през миналата година, обяви агенция Reuters, като цитира свой източник в компанията.

Тази сума за първи път се появи в информация на германското списание Der Spiegel, което пък цитира източници, близки до работническия съвет. А шефът на този съвет Бернд Остерлох заяви, че мениджърите на компанията трябва да понесат отговорност за тези разходи.

„Не може така да се прахосват милиарди и след това да няма никакви последици”, обясни Остерлох пред Braunschweiger Zeitung.

Въвеждането на стандартите WLTP наложи спиране на продажбите на някои модели през миналата година, за да бъдат те приведени в съответствие с новите, по-строги изисквания за нивата на вредните емисии.

От Volkswagen все още не са коментирали информацията за тези разходи, като компанията е похарчила над 20 милиарда долара от 2015 година насам, за да потуши последствията от глобалния скандал „Дизелгейт”, който избухна в Щатите и който изведе на бял свят дизеловите мотори на VW, оборудвани със софтуеър, който да дава неверни данни за нивата на вредните емисии, които те отделят.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт