728 x 90

Глобална сервизна акция на Alfa Romeo

Глобална сервизна акция на Alfa Romeo

FIAT Chrysler стартира глобална сервизна акция за над 60 000 коли на Alfa Romeo, тъй като те може да продължат да се движат с круиз контрол или дори да продължат да ускоряват, дори и водачът да натисне спирачката. Акцията е за моделите Giulia и Stelvio от 2017 до 2019 година. От компанията обясниха, че проблемът

FIAT Chrysler стартира глобална сервизна акция за над 60 000 коли на Alfa Romeo, тъй като те може да продължат да се движат с круиз контрол или дори да продължат да ускоряват, дори и водачът да натисне спирачката.

Акцията е за моделите Giulia и Stelvio от 2017 до 2019 година.

От компанията обясниха, че проблемът се крие в проблем в софтуеъра, който управлява адаптивния круиз контрол, като съветът на специалистите на FCA е клиентите да не използват тази система, докато проблемът бъде отстранен. Най-ценното при адаптивния круиз контрол е, че той поддържа постоянно разстояние с колата отпред въпреки промяната в скоростта й.

От FCA допълниха, че засега няма информация за катастрофи или контузии, настъпили в следствие на инциденти, предизвикани от тези проблеми. Освен това адаптивния круиз контрол може да бъде изключен, стига водачът да натисне за по-дълго педала на спирачката, въпреки проблемите със софтуеъра.

Собствениците на проблематични автомобили Giulia и Stelvio ще бъдат уведомени през април за модернизацията и подобренията по софтуеъра, който управлява круиз контрола в колите им.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт