728 x 90

Гон иска среща с борда на директорите на Nissan

Гон иска среща с борда на директорите на Nissan

Бившият шеф на Nissan Карлос Гон е поискал разрешение от съда в Токио да присъства на борда на директорите на японската фирма, чието заседание е тази седмица. Новината беше потвърдена от юридическия екип на Гон, а ако той получи това одобрение, ще има възможност да се изправи „лице в лице” с колегите си, които той

Бившият шеф на Nissan Карлос Гон е поискал разрешение от съда в Токио да присъства на борда на директорите на японската фирма, чието заседание е тази седмица. Новината беше потвърдена от юридическия екип на Гон, а ако той получи това одобрение, ще има възможност да се изправи „лице в лице” с колегите си, които той обвини в организирането на „преврат” за свалянето му.

Гон излезе от ареста под гаранция в размер на 9 милиона долара, след като прекара 108 дни зад решетки. Бившият шеф на автомобилния гигант Renault-Nissan е обвиняем за укриване на доходи и финансови машинации, като се очаква процесът срещу него да започне до половин година.

За тази седмица е предвидено обща среща на шефовете на Nissan, Renault и Mitsubishi, на която ще се обсъждат по-нататъшните стъпки за интегриране на компаниите в алианса. В Nissan обаче от известно време насам има силна съпротива срещу политиката, провеждана от Гон на задълбочаване връзките с Renault и дори сливане на двете компании.

Гон беше уволнен от постовете му в компанията – той беше президент на Nissan, Renault и Mitsubishi и главен изпълнителен директор на Renault. Но той остава член на борда на директорите и на трите марки, тъй като се изиска гласуване на акционерите, за да бъде отстранен член на борда на директорите.

Според източници на агенция Reuters в Nissan, ако съдът разреши участието на Гон, то той ще получи възможност да участва в заседанието на борда на директорите чрез видео връзка. За физическо присъствие в залата няма как да се говори, тъй като едно от условията на гаранцията на Гон е да не общува с други, замесени в неговото дело, така че най-вероятно връзката ще е едностранна и Гон ще има възможност да направи изказване пред борда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт