728 x 90

Производството на коли в Бразилия скочи с една трета

    Производството на автомобили в Бразилия се е увеличило с 29,9% през февруари спрямо януари, въпреки че продажбите са спаднали с 0,6%, обяви националната асоциация на автомобилните производители. През миналия месец в Бразилия са били произведени 257 200 коли и пикапи, а продажбите са били 198 600. В сравнение със същия период на миналата година производството

    Производството на автомобили в Бразилия се е увеличило с 29,9% през февруари спрямо януари, въпреки че продажбите са спаднали с 0,6%, обяви националната асоциация на автомобилните производители.

    През миналия месец в Бразилия са били произведени 257 200 коли и пикапи, а продажбите са били 198 600. В сравнение със същия период на миналата година производството е нараснало с 20,5%, а продажбите – с 26,6 процента.

    Производството през февруари расте, въпреки че заводът на Ford в Сао Бернардо до Кампо не работи няколко дни заради стачка – работниците протестираха заради решението на компанията да спре производството на пикапи в Южна Америка и по-късно да затвори завода.

    В същото време износът на коли спада, основно заради икономическата криза в съседна Аржентина. Но процесите са изключително динамични – спрямо февруари 2018 спадът е 38,9 процента, но пък сравнението с януари 2019 показва ръст от 61,8 процента на изнесените нови автомобили.

    Доскоро Бразилия беше един от петте най-големи автомобилни пазари в света, но спадът в продажбите в последните месеци я дръпна по-назад в подреждането. Въпреки това страната остава важна производствена база на много от големите компании: FCA, Volkswagen, GM и Ford.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт