728 x 90

Спортна кола от Lynk&Co вдига 310 км/ч

Lynk&Co 03 Cyan Concept прави тестове на писта в слънчева Испания, като има сериозна компания в лицето на състезателния 03 TCR, с който марката ще дебютира в автомобилните състезания този сезон. "Направихме този спортен автомобил заедно с Volvo Cars и Polestar. Тази кола е платформа за развитие на бъдещите производствени автомобили, базирани на технологиите на

Lynk&Co 03 Cyan Concept прави тестове на писта в слънчева Испания, като има сериозна компания в лицето на състезателния 03 TCR, с който марката ще дебютира в автомобилните състезания този сезон.

"Направихме този спортен автомобил заедно с Volvo Cars и Polestar. Тази кола е платформа за развитие на бъдещите производствени автомобили, базирани на технологиите на Lynk&Co", казва Хенрик Фрайс, ръководител на R&D направлението в Cyan Racing, тимът, който доскоро представляваше Volvo в WTCC и който постави основите на днешния Polestar.

Концепцията на Lynk&Co 03 Cyan е интерпретацията на Cyan Racing за състезателна кола за пътя, използвайки същата технология като състезателните автомобили Lynk&Co 03 TCR, с които Cyan Racing ще се състезава в 2019 FIA World Touring Car Cup.

Концептуалният автомобил е оборудван с двулитров двигател с турбокомпресор с мощност от цели 528 к.с. при 7800 оборота в минута. Максималният въртящ момент е 504 Nm при 4500-7000 оборота. Ускорението на прототипа от място до 100 км/ч отнема 4,4 секунди, а до 200 км/ч за 10 секунди. Спирането от 100 км/ч до място става за 30 метра. Максимална скорост е 310 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт