728 x 90

Volkswagen Group решава за САЩ и Китай до една година

Volkswagen Group решава за САЩ и Китай до една година

След обявяването на амбициозните планове за лансирането на 70 електрически модела в близко бъдеще, Volkswagen Group скоро ще трябва да реши и как ще присъства на някои от най-важните за индустрията пазари – Китай и САЩ. Главният изпълнителен директор на компанията Херберт Дийс обяви, че решението дали VW да увеличи дела си в съвместните компании,

След обявяването на амбициозните планове за лансирането на 70 електрически модела в близко бъдеще, Volkswagen Group скоро ще трябва да реши и как ще присъства на някои от най-важните за индустрията пазари – Китай и САЩ.

Главният изпълнителен директор на компанията Херберт Дийс обяви, че решението дали VW да увеличи дела си в съвместните компании, в които участва Китай, ще бъде взето до края на тази или началото на следващата година.

Доста по-рано трябва да бъде решено как VW ще присъства на пазара в Северна Америка. Решението трябва да е факт преди края на първото тримесечие на тази година. През септември 2015 в Щатите избухна глобалния скандал „Дизелгейт”, който струва над 20 милиарда евро на компанията и промени напълно курса на развитие на Volkswagen, насочвайки гиганта към електрификацията и лансирането на хибриди.

Тези 70 електрически модела на VW Group трябва да станат факт в следващите 10 години, като компанията коригира амбициозните си планове за тираж от 15 милиона електромобили на 22 милиона.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт