728 x 90

Джеймс Бонд ще кара електрически Aston Martin

    В 25-я филм за Джеймс Бонд тайният агент остава верен на марката Aston Martin, но ще кара първият електромобил на бранда – Rapide E. Режисьорът на филма Кери Фукунаги потвърди, че екипът му работи съвместно с британската компания, за да подготви електромобила за снимките и обеща, че според сценария Rapide E ще се окаже „в

    В 25-я филм за Джеймс Бонд тайният агент остава верен на марката Aston Martin, но ще кара първият електромобил на бранда – Rapide E.

    Режисьорът на филма Кери Фукунаги потвърди, че екипът му работи съвместно с британската компания, за да подготви електромобила за снимките и обеща, че според сценария Rapide E ще се окаже „в центъра на невероятни събития”.

    Електромобилът на Aston Martin е с два електромотора, които задвижват задните колела и общата им мощност е 610 конски сили, а максималният им въртящ момент е 950 Nm.

    Батерията е с капацитет 65 киловатчаса и осигурява пробег от 322 километра с едно зареждане по WLTP. На терминал с мощност 100 киловата зареждането й отнема 40 минути.

    Като всеки мощен електромобил Rapide E има впечатляващи динамични показатели – ускорение от 0 до 96 мили в чес за по-малко от 4 секунди и максимална скорост 250 км/ч.

    Aston Martin започва доставката на Rapide E на клиенти в последното тримесечие на тази година.

    В последния филм за Бонд агент 007 шофира Aston Martin DB10 – концептуално купе, разработено специално за снимките и сглобено в серия от 10 коли.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт