728 x 90

Nissan на практика потвърди нови Z и GT-R спортни коли

Nissan на практика потвърди нови Z и GT-R спортни коли

Спортните коли на Nissan са едни от най-атрактивните на пазара, но за всички е ясно, че вече са на сериозна възраст. Знаят го и самите японци и лично директорът по планирането в компанията, Филип Клайн, коментира наскоро, че наследници ще има и за двете машини. "Разполагаме с Z и GT-R, които имат много фенове, а

Спортните коли на Nissan са едни от най-атрактивните на пазара, но за всички е ясно, че вече са на сериозна възраст. Знаят го и самите японци и лично директорът по планирането в компанията, Филип Клайн, коментира наскоро, че наследници ще има и за двете машини.

"Разполагаме с Z и GT-R, които имат много фенове, а и ние самите сме фенове на тези автомобили", каза Клайн пред Top Gear в скорошно интервю. "Не мога да ви дам точни подробности, но бих искал да имате предвид, че обмисляме сериозно бъдещето на тези коли."

По всичко личи, че и двата "спортиста" ще получат електрическа подкрепа в новите си поколения. Точната концепция все още не е ясна, но Клайн коментира, че емисионните регулации няма да отнемат и частица от удоволствието зад волана.

Според различни източници, ново поколение спортен автомобил от серията Z ще се раздели с 6-цилиндровите мотори и вместо това ще премине на 4-цилиндрово турбо, подкрепяно от електромотор.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт