728 x 90

Volvo увеличава тройно производството на хибриди

    В последните години продажбите на Volvo растат до рекордни бройки, но от компанията признаха, че търсенето на новите модели на шведската марка сериозно надхвърля това, което тя може да предложи на клиентите си. Особено, когато става въпрос за plug-in хибридни модели. От компанията признаха, че са подценили интереса на клиентите към точно този тип автомобили

    В последните години продажбите на Volvo растат до рекордни бройки, но от компанията признаха, че търсенето на новите модели на шведската марка сериозно надхвърля това, което тя може да предложи на клиентите си. Особено, когато става въпрос за plug-in хибридни модели.

    От компанията признаха, че са подценили интереса на клиентите към точно този тип автомобили и сега се налага производството им да бъде увеличено три пъти. Толкова е по-голямо търсенето спрямо производството. Но това не може да стане за един ден, тъй като Volvo не произвежда батерии за хибридите и трябва да получи уверението на доставчиците си, че ще могат да изпълнят новите, по-големи като обем поръчки.

    Тройното увеличение на plug-in хибриди няма да се случи до края на годината, като става въпрос за ръст спрямо сегашното производство, което от своя страна вече е по-голямо в сравнение с това от 2018.

    „Не сме доволни от тази ситуация, тъй като явно можем да продаваме много повече plug-in хибриди – призна главният изпълнителен директор на Volvo Хакан Самуелсон пред Automotive News. – Ние просто подценихме търсенето. Сега увеличаваме тройно производството спрямо настоящото ни производство.”

    Спрямо Самуелсон plug-in хибридите покриват до 15% от продажбите на определени модели.

    Новата марка на Volvo – Polestar, пък е изцяло фокусирана върху хибридите и електромобилите. Polestar 1 е точно plug-in хибрид, докато Polestar 2 е чист електромобил, който ще се бори на пазара с Tesla Model 3.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт