728 x 90

Ford Taurus продължава живота си в Китай

По-рано този месец Ford прекрати производството на най-големия си седан в САЩ – Taurus, но модел със същото име ще продължи да се предлага на клиентите в Китай. Нещо повече – местната версия на седана получи сериозно обновление. За първи път в Китай Ford ще предлага автомобил от серия Vignale – ниво на оборудване, което

По-рано този месец Ford прекрати производството на най-големия си седан в САЩ – Taurus, но модел със същото име ще продължи да се предлага на клиентите в Китай. Нещо повече – местната версия на седана получи сериозно обновление.

За първи път в Китай Ford ще предлага автомобил от серия Vignale – ниво на оборудване, което вече се продава за доста модели на Синия Овал в Европа. Освен това, на разположение ще бъде и Titanium версия.

Ford ще предлага Taurus фейслифт само с 4-цилиндрови агрегати. Това са 1.5 и 2.0 EcoBoost, които познаваме от европейския Mondeo. В миналото остава флагманският 2.7-литров V6, който има 325 к.с. 

Компанията обещава нови екстериорни цветове, както и три нови дизайна за джантите. В зависимост от избраното ниво на оборудване, салонът ще бъде с различна тапицерия и специфични декорации.

Моделът за местния пазар ще се произвежда от джойнт-венчърът Changan-Ford, който има годишен капацитет от 250 000 коли. Засега няма обявени цени на обновения седан.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт