728 x 90

Ford GT премина бариерата от 300 мили в час (видео)

В последния ден на събитието Texas Mile, провеждано на Victoria Regional Airport, Ford GT успя да постави нов рекорд за най-висока скорост от автомобил, който има право да се движи по обществени пътища. Става дума за кола, доработена от тунерите от M2K Motorsports, която има над 2000 к.с. на колелата. Въпреки всички доработки обаче, тя все още

В последния ден на събитието Texas Mile, провеждано на Victoria Regional Airport, Ford GT успя да постави нов рекорд за най-висока скорост от автомобил, който има право да се движи по обществени пътища.

Става дума за кола, доработена от тунерите от M2K Motorsports, която има над 2000 к.с. на колелата. Въпреки всички доработки обаче, тя все още има статута на легална за употреба по обществената пътна мрежа в САЩ.

На третия си опит на отсечката, след достигане на скорост от 280 км/ч и 386 км/ч в първите два, машината преминава бариерата от 300 мили в час. По-точно, достигнати са 300.4 мили в час, което се равнява на 483.44 км/ч. Важно е да се отбележи, че тази скорост се развива в рамките на трасе с дължина от малко над 1.6 километра.

Би било доста интересно да видим тунингования GT на по-дълга отсечка, тъй като най-вероятно там ще може да бъде достигната дори и по-висока скорост. В Германия съществува изпитателен полигон с 9-километрова права, например.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт