728 x 90

Мик Шумахер ще тества за Ferrari и Alfa Romeo

Мик Шумахер ще тества за Ferrari и Alfa Romeo

Синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, ще дебютира във Формула 1 на тестовете след Гран при на Бахрейн, които започват на 2 април. Още преди началото на сезона се очакваше, че Мик, който сега дебютира във Формула 2, ще прави тестове за Alfa Romeo (Sauber), но според последната информация

Синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, ще дебютира във Формула 1 на тестовете след Гран при на Бахрейн, които започват на 2 април. Още преди началото на сезона се очакваше, че Мик, който сега дебютира във Формула 2, ще прави тестове за Alfa Romeo (Sauber), но според последната информация на британското списание Autosport Мик ще кара и за бившия тим на Михаел – Ferrari.

Изданието твърди, че във вторник Мик ще дебютира с SF90 на Скудерията, а в сряда ще седне в C39 на Alfa Romeo. Преди това Шумахер-младши ще запише и старта на сезона във Формула 2, като той реши да остане пилот на тима Prema.

От Ferrari все още не са потвърдили пилотите, които тимът ще използва на тестовете другата седмица, а през февруари босът на Alfa Romeo Фредерик Васьор потвърди, че вървят преговори с мениджмънта на Мик и прогнозира, че те най-вероятно ще имат положителен резултат.

Преди началото на сезона Мик стана и част от академията за млади пилоти на Ferrari, откъдето във Формула 1 влязоха покойният Жул Бианки и настоящият пилот на Скудерията Шарл Льоклер.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт