728 x 90

Lincoln показва своята версия на Ford Kuga – Corsair

Lincoln показва своята версия на Ford Kuga – Corsair

Луксозната марка на Ford – Lincoln, ще представи на салона в Ню Йорк нов кросоувър, който получава името Corsair. Новият модел сменя Lincoln MKC – най-достъпния SUV в гамата на бранда и е създаден на базата на Ford Kuga, който в Щатите носи името Escape. Интересното е, че тук Lincoln изпреварва Ford, тъй като и

Луксозната марка на Ford – Lincoln, ще представи на салона в Ню Йорк нов кросоувър, който получава името Corsair. Новият модел сменя Lincoln MKC – най-достъпния SUV в гамата на бранда и е създаден на базата на Ford Kuga, който в Щатите носи името Escape.

Интересното е, че тук Lincoln изпреварва Ford, тъй като и Corsair и новото поколение на Kuga/Escape са качени на нова платформа, но Corsair излиза първи на пазара. Тази формула се прилагаше и при MKC и Kuga и досега, като двата модела използваха платформата С1.

От оскъдната визуална информация, която осигури Lincoln тази седмица е трудно да се каже как точно ще изглежда Corsair, но в Щатите смятат, че новият модел ще е в стилистиката на по-големия Aviator, който се появи в края на миналата година. А папарашките снимки от тестовете на предсерийните прототипи на Corsair вече показаха, че оформлението на фаровете и част от предницата ще е много близо до това на Kuga.

Предполага се, че Lincoln Corsair ще получи бензинови двигатели EcoBoost с работен обем 2 и 2,3 литра и мощност 245 и 285 конски сили, като те ще задвижват предния или и двата моста. Много е вероятно новият SUV да получи и хибридна версия, но все още няма информация за нея.

Премиерата на Lincoln Continental ще е на 17 април, а новият Ford Escape ще се появи през втората половина на годината, най-вероятно на салона в Лос Анжелис.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт