728 x 90

Шефът на Nissan: Сега чувам, че ще купуваме FCA

    Главният изпълнителен директор на Nissan Хирото Сайкава призна днес, че за първи път чува за възможността Renault да подаде оферта за покупката на FIAT Chrysler. Вчера вестник The Financial Times съобщи, че Renault планира да ускори сливането с Nissan в следващите 12 месеца, след което да подаде оферта за купуването на FCA. Сайкава допълни, че

    Главният изпълнителен директор на Nissan Хирото Сайкава призна днес, че за първи път чува за възможността Renault да подаде оферта за покупката на FIAT Chrysler.

    Вчера вестник The Financial Times съобщи, че Renault планира да ускори сливането с Nissan в следващите 12 месеца, след което да подаде оферта за купуването на FCA.

    Сайкава допълни, че водената от него компания ще „разгледа сериозно и ще обсъди” препоръките от външния съвет за подобряване управлението на Nissan в новата ера след Карлос Гон.

    Точно съпротивата на Сайкава и Nissan срещу сливането с Renault, което Гон се опита да форсира постави началото на противопоставянето между двете компании, сформирали най-успешния алианс в автомобилната индустрия.

    Също така, от информацията на вестника стана ясно, че преди 2-3 години Гон вече е водил преговори за покупката на FCA, но все още не е известна причината за провала им.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт