728 x 90

Автомобилното производство във Великобритания падна с 15 процента

    Производството на леки автомобили във Великобритания през февруари се е свило с 15,3% на годишна база, като основната причина са спадащите продажби на европейските и азиатските пазари. А ако се стигне до Брекзит без споразумение, това ще има още по-негативен ефект върху индустрията, предупредиха анализатори и компаниите от сектора. През февруари производството е било 123

    Производството на леки автомобили във Великобритания през февруари се е свило с 15,3% на годишна база, като основната причина са спадащите продажби на европейските и азиатските пазари. А ако се стигне до Брекзит без споразумение, това ще има още по-негативен ефект върху индустрията, предупредиха анализатори и компаниите от сектора.

    През февруари производството е било 123 203 коли, като февруари е деветият пореден месец със спад на производството и износа, като експортът покрива 80% от британското производство. Износът е спаднал с 16,4%.

    „Девети пореден месец със спад в производството на автомобили във Великобритания – това би трябвало да е аларма за всеки, който мисли, че автомобилната ни индустрия може да понесе Брекзит без споразумение без сериозни поражения – обясни главният изпълнителен директор на Асоциацията на автомобилните производители и търговци (SMMT) Майк Хоус. – Защото тези поражения ще се добавят към проблемите, идващи от търговските спорове, спадащите продажби в световен мащаб, както и все по-сериозни инвестиции, необходими за нови инвестиции.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт