728 x 90

Карлос Гон: Готов съм да кажа истината!

Карлос Гон: Готов съм да кажа истината!

Бившият шеф на Nissan и алианса Renault-Nissan Карлос Гон обяви в Twitter, че е готов да „каже истината” преди процеса срещу него и затова свиква пресконференция на 11 април. Гон изкара 108 дни в ареста в Токио, но след това беше освободен под гаранция, а срещу него има повдигнати три обвинения в укриване на доходи

Бившият шеф на Nissan и алианса Renault-Nissan Карлос Гон обяви в Twitter, че е готов да „каже истината” преди процеса срещу него и затова свиква пресконференция на 11 април.

Гон изкара 108 дни в ареста в Токио, но след това беше освободен под гаранция, а срещу него има повдигнати три обвинения в укриване на доходи и финансови машинации, а тази седмица стана ясно, че прокуратурата подготвя още едно обвинение.

„Подготвям се да кажа истината за това, което се случва. Пресконференция на 11 април, четвъртък”, написа днес Гон в социалната мрежа. Публикуването на тази информация е от потребител @carlosghosn, който е проверен от Twitter и е потвърдено, че профилът принадлежи на Гон.

Самият профил обаче е създаден този месец, а това е единственият туит, публикуван от него.

Най-вероятно използването на Twitter, както и медиите, е част от новата защитна стратегия на Гон, който вече смени водещия си адвокат и това му помогна да излезе под гаранция.

Предполага се, че процесът срещу Гон ще започне през есента, като сега обвинението и защитата трябва да съгласуват доказателствата и свидетелите, които смятат да използват в съдебния спор.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт