728 x 90

Това рядко BMW Alpina B12 5.0 Coupe струва колкото нов M5 Competition

Това рядко BMW Alpina B12 5.0 Coupe струва колкото нов M5 Competition

RM Sotheby´s, една от най-популярните агенции за търгуване на редки и ценни автомобили втора ръка, ще предложи много специален екземпляр BMW Alpina на своите клиенти по време на аукцион в Есен следващия уикенд. Става дума за автомобил BMW Alpina B12 5.0 Coupé от 1992 година базиран на тогавашното спортно купе 850i. След сериозна доработка на

RM Sotheby´s, една от най-популярните агенции за търгуване на редки и ценни автомобили втора ръка, ще предложи много специален екземпляр BMW Alpina на своите клиенти по време на аукцион в Есен следващия уикенд.

Става дума за автомобил BMW Alpina B12 5.0 Coupé от 1992 година базиран на тогавашното спортно купе 850i. След сериозна доработка на мотора от страна на Alpina, мощността е покачена от 300 на 350 к.с.

Освен по двигателя, тунинг специалистите са работили и по екстериора на купето като са добавили дискретни аеродинамични детайли, които да отличават машината от серийната 8-ма Серия. Налице са и 20-цолови джанти в традиционен за Alpina многоспицов дизайн.

Колата е доставена на първия си собственик през януари 1992 година и в момента се продава с всички сервизни документи и фактури, доказващи автентичността на пробега. Колата има VIN код WAPBC50C02D110054 и е една от едва 97 произведени.

Сегашният собственик на колата я купува през 2017 година и я съхранява в гараж в Швейцария. Очаква се цената по време на търга да достигне и задмине 120 000 хиляди евро, с които днес човек може да си купи чисто ново BMW M5 Competition.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт