728 x 90

Новият Ghost идва през 2020 година със задвижване 4х4

Новият Ghost идва през 2020 година със задвижване 4х4

През януари тази година се появиха първите снимки от тестовете на следващото поколение Rolls-Royce Ghost, като на тях се вижда, че новият модел няма да получи дизайн, много по-различен от този на актуалната генерация. Но промени ще има. Супер луксозният седан, който ще дебютира догодина, ще получи нова алуминиева платформа, която ще смени стоманената от

През януари тази година се появиха първите снимки от тестовете на следващото поколение Rolls-Royce Ghost, като на тях се вижда, че новият модел няма да получи дизайн, много по-различен от този на актуалната генерация.

Но промени ще има. Супер луксозният седан, който ще дебютира догодина, ще получи нова алуминиева платформа, която ще смени стоманената от 7-ата серия на BMW, която Rolls-Royce използва сега. Това ще доведе до сериозно намаляване на теглото на лимузината, което сега е 2,5 тона. А и новата архитектура на автомобила ще позволи използването и на хибридни технологии в задвижващата система. Най-вероятно става въпрос за 48-волтова система.

Другата новост ще е използването на задвижване 4х4, което ще работи с 6,6-литров V12 двигател с две турбини и 8-степенен автоматик. Предполага се, че е възможно новият Ghost да получи и четири завиващи колела, което ще подобри маневреността при ниска скорост, но тази информация все още не е потвърдена.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт