728 x 90

Карлос Гон отново в ареста

    Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон отново се озова в ареста днес, след като прокуратурата поиска задържането му по повод четвъртото обвинение, което подготвя срещу него – за обогатяване за сметка на Nissan. Арестът, който анализаторите на работата на японската наказателна система определят като „крайно необичаен”, тъй като Гон вече беше освободен под гаранция, отбелязва

    Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон отново се озова в ареста днес, след като прокуратурата поиска задържането му по повод четвъртото обвинение, което подготвя срещу него – за обогатяване за сметка на Nissan.

    Арестът, който анализаторите на работата на японската наказателна система определят като „крайно необичаен”, тъй като Гон вече беше освободен под гаранция, отбелязва още един драматичен момент н съдебната сага на доскоро един от най-могъщите босове в световната автомобилна индустрия.

    Прокуратурата в Токио смята, че Гон е причинил на Nissan загуби в размер на 85 милиона долара в рамките на период от две години и половина – до юли 2018, като с тези си действия е нарушил задълженията си към компанията и е действал изцяло в своя полза.

    Според японската информационна агенция Kyodo, става въпрос за прехвърляне на финансови средства през дилър на Nissan в Оман, който в крайна сметка са се оказали в сметка на компания, собственост на Гон. Агенцията обаче не цитира източници от прокуратурата или от защитата на Гон.

    „Арестът ми тази сутрин е скандален и своеволен – се казва в изявление на Гон, разпространено чрез негов говорител, базиран в САЩ. – Това е част от нов опит на определени хора в Nissan да ме накарат да замълча, като подвеждат прокуратурата. Защо да ме арестуват, освен ако не искат да ме пречупят? Но аз няма да се пречупя. Аз съм невинен, обвиненията срещу мен са безпочвени.”

    Арестът на Гон дойде ден, след като той обяви в Twitter, че свиква пресконференция на 11 април, за да „каже истината” за обвиненията срещу него.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт