728 x 90

Най-после: McLaren и за дълъг път

Най-после: McLaren и за дълъг път

Последните модели и акценти в гамата на McLaren бяха насочени основно към забавленията и емоциите на писта. Сега обаче това ще се промени. Британският производител на спортни автомобили ще представи на 30 април нов модел – истински гран турър, чието име обаче все още не е известно. Но McLaren подсказва за това какво да очакваме

Последните модели и акценти в гамата на McLaren бяха насочени основно към забавленията и емоциите на писта. Сега обаче това ще се промени. Британският производител на спортни автомобили ще представи на 30 април нов модел – истински гран турър, чието име обаче все още не е известно.

Но McLaren подсказва за това какво да очакваме от колата с поредица снимки, на които новият модел е с камуфлаж, но формите и пропорциите му не остават скрити.

Формулата за модел, който да е пригоден за дълги пътувания с висока скорост досега като че ли оставаше встрани от вниманието на McLaren за сметка на чисто спортните модели.

Засега от компанията потвърждават единствено, че задвижването на гран туръра е поверено на V8 двигател с две турбини.

Следващата стъпка от развитието на модела и осигуряването на още кадри за папараците ще е тестът от развойния център на McLaren в Барселона до централата на компанията в Уокинг, като става въпрос за 1609 километра. Двамата тестпилоти планират да спират само за зареждане с гориво, храна и кафе по пътя, за да изпробват дали наистина в случая става въпрос за истински гран турър или за по-опитомен пистов автомобил.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт